Nešteto korakov in nešteto podob

Spomini iz letošnjega Camina se še kar  vračajo in podobe vsak večer še kar oživljajo pred očmi. Pa sem najlepše od letošnjih in lanskih podob povezal v kratek film. Vzemite si 12 minut časa in si jih oglejte:

Če bi želeli prebrati potopis iz Camina od začetka, pa kliknite sem.

 

 

6 thoughts on “Nešteto korakov in nešteto podob

 1. Z izjemnim zanimanjem, na mah, sem prebral vaš potopis, ki je precej drugačen od nekaterih, ki sem jih že uspel prebrati. Bolj naraven, bolj potopisen, manj “verski”, skratka bolj uporaben za bekoga, ki ga “daje”, d abi se podal na to romanje. Mene že nekaj mesecev drži, zbiram pogum, iščem prijatelja, ki bi se mi pridruži. Upam, da mi bo uspelo, če ne letos pa drugo leto preromati vsaj desetino etap.
  Vse dobro vama želim in še veliko prijetnih popotovanj…

  Všeč mi je

 2. Hvala vam za tako lep komentar in prav zadovoljen sem, če vas je potopis toliko pritegnil, da ste ga prebrali na mah. Želim vam da se tudi vi kmalu odpravite na pot – in iz tega kar omenjate, se mi zdi da bo to prav kmalu… Vse najboljše in lepo hodite. Boste videli, to bo nepozabna izkušnja! Srečno!

  Všeč mi je

  1. Hola, vse kaže da bo francoski Camino kljub začetni bojazni in številnim če-jem “moj” še letos. Nahrbtnik je pripravljen ( 9,5 kg), odšel naj bi 1.septembra, na voljo bom imel 26 peš dni. Ker ne bi rad divjal in se malce podrobneje razgledal tudi večja mesta, bom v tem primeru primoran vsaj dve etapi izpustiti in si jih kolikor toliko ogledati iz avtobusa. Mi morda iz izkušenj lahko povesta kateri etapi bi bilo najmanj škoda izpustiti? Kolikor sem predelal vodič se mi zdi da morda tam med Burgosom in Leonom….ali pač ne?
   Hvala za odgovor.
   Slavko

   Všeč mi je

 3. To je pa lepa novica – in vidim da sem prav predvideval… 🙂
  Težko je svetovati katero etapo bi bilo najmanj škoda izpustiti, ker je to najbolj odvisno od vsakega posameznika – mnogi res najraje izpustijo prav odsek med Burgosom in Leonom, ampak drugim je pa prav Meseta najlepša. Tudi midva na primer razmišljava da bi se ponovno odpravila prav preko Mesete… Tako da če bi že krajšali med Burgosom in Leonom potem preskočite vsaj samo prvi odsek od Burgosa do Hornillos del Camino ter zadnja dva odseka na koncu od Bercianos del Real Camino do Leona. Zelo škoda pa bo če boste zamudili Hontanas in Castrojeriz in nasploh pot v tem delu.
  Če bi se jaz moral odločati tako kot vi pa bi najbrž izpustil Pirineje ali celo začel v Pamploni. S tem sicer izgubite prve tri dni, ampak obdržite sklenjeno vso preostalo pot.
  Manj lep je še odsek od Villa France del Bierzo do La Fabe, ampak tam najbrž ne bo kaj dosti avtobusov (kvečjemu kak taksi). In malo manj lep je še prav zadnji del od Arzue do Santiaga – ampak tega pa ne smete preskočit ker je v zadnjih 100km in potem ne boste prejeli compostele, pa še osebno občutje je takrat že preveč lepo, da bi se mu odpovedali…
  Predvsem pa: lepo hodite in naj vam bo pot vsak dan v veselje! Buen Camino!

  Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s