Santiago de Compostela

Zjutraj naju je v Santiagu zbudil dež. Potem, ko nama je bilo vreme dvaindvajset dni zelo naklonjeno in sva ves čas hodila v sončnih in suhih dneh, sva zadnji dan Camina le odprla tudi dežnik. No, saj bi bilo že preveč lepo, če naju dež vsaj zdaj na koncu ne bi malo zmočil…

Dopoldne sva se odpravila v pisarno peregrinov. Ker nisva prehodila zadnjega dela poti pred Santiagom letos nisva mogla prejeti compostele, sva pa prosila za “certifikat o prehojeni poti”, ki so ga pričeli izdajati od lanskega leta in v katerem je navedena razdalja, ki jo je prehodil romar – in ki pri nama predstavlja skupaj v lanskem in letošnjem letu celoten Camino oziroma celotno Špansko pot… Kljub temu da sva bila razmeroma zgodnja, je vrsta pred pisarno že segala preko vsega dvorišča.

Potem sva se odpravila v katedralo. Mesto je že vrvelo od peregrinov in turistov in tudi katedrala je bila že skoraj povsem polna, čeprav je bilo do opoldanske maše še precej časa. In ob koncu maše so preko prečne ladje ponovno zagugali tudi kadilnico – botafumeiro. Spet bi lahko rekel, da sva imela veliko srečo – njeno nihanje sva doživela lani in letos.

Po maši sva se sprehodila po ožjem mestnem središču. Vrsta pred pisarno peregrinov se je med tem že krepko podaljšala iz dvorišča in segala več deset metrov daleč. Ulice so bile še bolj polne peregrinov in vseh drugih obiskovalcev kot dopoldne. Občutek sva imela da je število peregrinov večje, kot sva ga zaznavala lansko leto – ampak glede na to da na prvem delu poti ni bilo takšne gneče, prej nasprotno, sva imela občutek da se število romarjev najbrž povečuje le na zadnjem odseku poti. Škoda…

Potem pa je bil že kmalu čas da sva krenila proti letališču. Čakal naju je večerni let domov. Najina pot se je približala zaključku.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s