17. dan: Do Carrion de los Condes

Sedemnajsti dan najinega Camina sva zaključila v mestecu Carrion de los Condes z okrog 2200 prebivalci, po 21 km hoje.

Včeraj zvečer je pričelo deževati, ampak tudi tokrat sva imela srečo: danes zjutraj o dežju ni bilo več sledu. Pot je iz Fromiste vodila k glavni cesti in potem ob njej do vasice Poblacion de Campos, potem pa se je razdelila v dve različici: dalje ob glavni cesti, ali pa nekoliko vstran od nje po makadamski poti med polji in ob potoku ter skozi vmesno vasico Villovieca. Odločila sva se za to drugo in zakorakala na doooolgo raaavno makadamsko pot. V vmesni vasici gre pot čez most na drugo stran potoka in potem v zavetju dreves pripelje k cerkvi Ermita de la Virgen del Rio, od nje pa dalje v vas Villalcazar de Sirga, kjer se obe različici spet združita.

V Villalcazar de Sirga sva se po treh urah in pol ustavila na glavnem trgu z zanimivo cerkvijo Iglesia de Nuestra Senora de la Virgen Blanca, v osnovi iz 12. stoletja.

Od vasi Villalcazar de Sirga dalje poteka pot spet ob glavni cesti, v ravni, iztegnjeni liniji in tako čez čas pripelje v mestece Carrion de los Condes. Mesto, ki je bilo ustanovljeno še v rimskih časih, naj bi bilo v srednjem veku celo prestolnica Tierre de Campos. V 15. stoletju naj bi bilo v njem kar 14 zavetišč za romarje, zgodovinar naj bi pisal o “ekscelentnem mestu, v katerem je preobilje kruha, vina, mesa in najrazličnejših izdelkov…” V mestu je bil v 11. stoletju postavljen samostan Real Monasterio de San Zolio (danes preurejen v hotel), cerkvi Iglesia de Santa Maria del Camino in Iglesia de Santiago sta iz 12. stoletja… No, ko sva se danes sprehodila skozenj, o takem blišču seveda ni več sledu – zdelo se nama je da hodiva le še po enem od malih mestec s ponekod slikovitimi ambienti…

Buen Camino!

2 thoughts on “17. dan: Do Carrion de los Condes

 1. Pozdravljena “caminarja”. Kilometre kar dobro nabirata; z vremenom imata srečo za razliko od tu, ko kar naprej dežuje. Po slikah sodeč je resnično treba premagovati neizmerne daljave predvsem pri sebi (“v glavi”), da te ne premaga želja po izboru lažje variante.
  Še naprej,
  Buen Camino

  Všeč mi je

  1. Po eni strani je res, Nives – Camino pokaže tudi “nivo” volje oziroma vztrajnosti. Ampak po drugi strani pa velikokrat druge, lažje variante niti ni. Se spomnim, ko je v Atapuerci avstralka spraševala za avtobus do Burgosa, ker je imela njena kolegica težave – prodajalka v trgovini ji je povedala, da avtobus vozi samo ob petkih in to enkrat v dnevu… 🙂 No, čeprav če je sila so tu še taksiji, in tudi oni dve sta potem izhod v sili poiskale s taksijem. Buen Camino!

   Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s