11. dan: Skozi Belorado v Villafranca Montes de Oca

Enajsti dan najinega Camina sva zaključila v majhni vasici Villafranca Monte de Oca s 130 prebivalci, po 24 km hoje. Danes dopoldne sva prešla polovico načrtovane poti…

Zjutraj je pot iz Redecilla de Camino vodila ob robu polj in skozi tri majhne vasice ter se nato približala glavni cesti in naju pripeljala v manjše mestece Belorado, ki ima 2000 prebivalcev. Ura je bila 9. dopoldne in mesto se je šele prebujalo, tako da sva morala kar malo poiskati bar za jutranjo kavo. V mestu sva si na kratko ogledala trg, potem pa nadaljevala naprej.

Pot je tudi dalje vodila ob robu pšeničnih polj, ki tu še niso bila požeta v tolikšni meri, kot doslej. Ko hodiva po makadamskih poteh med polji nama včasih pride naproti ali pa naju dohiti kateri od kmetijskih strojev, največkrat kombajn, in vedno se čudiva, kako veliki so. Danes pa je bil tak kombajn še posebej orjaški – njegova “škarje” za zajem žita so na vsaki strani segale še najmanj za pol metra čez rob ceste. Ne bi bilo dovolj, če bi se umaknila na rob ceste, stopiti sva morala prav vstran, v polje. No saj, ko gledaš te neskončne planjave polj, se ti zdi razumljivo, da z običajnimi stroji tu ne bi mogli kaj veliko početi.

Pot je tudi od Bedorada dalje vodila skozi več manjših vasic. Približeval se je opoldne, ko začenja sonce na brezoblačnem modrem nebu nažigati, zato sva si dajala pogum tako da sva preostale kilometre štela samo od vasice do vasice: še uro in četrt do naslednje, še pol ure do naslednje, še pol ure do naslednje, še tričetrt ure do današnjega cilja…

Buen Camino!

4 thoughts on “11. dan: Skozi Belorado v Villafranca Montes de Oca

 1. Čudovita pokrajina, me veseli, da sta že čez polovico. Uživajta v soncu (tudi če ga je kdaj preveč, zima se bliža…), sonca je tu bolj malo. Srečen povratek želim.
  Buen Camino! Milena

  Všeč mi je

 2. Pozdravljena!
  Lepo nabirata kilometre in vtise in izkušnje in kaj vse bosta (lahko) povedala, ko se vrneta! Iz vajine prejšnje etape je meni ostalo v zelo lepem spominu cerkveno prenočišče v Granonu, s skupno večerjo in druženjem med romarji…in mašo z blagoslovom, pred tem…
  Upam , da sta v Villafranca Montes de oca imela mirno prenočišče – na začetku vasi, kjer sem se ustavila v albergeu tik ob cesti, so kamioni hrupno drveli mimo, brez prestanka … Morda pa so del ceste medtem speljali izven naselja in ni več tistega nenehnega hrupa.
  P.S.:Lani sta bila pravtako na poti poleti, ko bi moralo biti tam najbolj vrače, pa smo mi trpeli vročino –
  Letos, ko bi se malo sonca že kar prileglo, je pa poromalo k vam…
  Veliko pravega vremena in dobrega koraka vama želim,
  Buen Camino,
  Vesna

  Všeč mi je

  1. Vesna, v Villafranca Montes de Oca sva imela midva ravno nasprotno – najboljšo izkušnjo z alberghom, kot sem napisal v objavi. Res pa je da je ta albergh nov in ga takrat, ko si hodila ti, še ni bilo. Lepe pozdrave in Buen Camino!

   Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s