9. dan: Do Azofre

Deveti dan najinega Camina sva zaključila v mali vasici Azofra z 260 prebivalci, po 23 km hoje.

Včeraj zvecer se je v Navarrete nebo pooblačilo in razvila se je močna nevihta z dežjem in bliskanjem. Tudi zjutraj, ko sva se zbudila, je deževalo, vendar sva imela srečo – ko sva stopila iz albergha je dež že ponehal. Nebo je bilo sicer vse dopoldne zagrnjeno z oblaki, tudi veliko črnimi, vendar novega dežja ni bilo.

Pot iz Navarrete vodi bolj ali manj v bližini gavne ceste in avtoceste. Do edine vasice, ki je na skoraj 17 km dolgi poti do naslednjega mesteca Najera, bi morala narediti ovinek, za kar pa se -tudi zaradi negotovega vremena- nisva odločila. Tako sva pač spet ostala brez jutranjega cafe con leche in vso pot do Najere “potegnila” v eni potezi. Priznam pa, da sva proti koncu že zelo pogledovala kje in kdaj bova že enkrat prišla v mesto, še posebej ker Najero uzreš že od daleč, vendar poti do nje potem kar noče in noče biti konca…

Najera je majhno mesto z 8400 prebivalci. Sprehodila sva se skozi mesto, tako kot skozenj vodi pot, vendar naju ni posebej prevzelo. Nebo, ki je bilo zjutraj v celoti prekrito z oblaki, se je med tem povsem razjasnilo, tako da je sonce spet pridobivalo na moči.

Od Najere dalje se pot malo vzpne na manjšo planoto, ki je prekrita z vinogradi. Že od mesta Logrono dalje hodiva po pokrajini Rioja, ki je znana vinorodna pokrajina, tako da sedaj pot nasploh pogosto vijuga med vinogradi. Ti so v glavnem lepo obdelani, zelo pogosto trte tudi namakajo s sistemom kapljičnega namakanja. Po vijuganju sem in tja in gor in dol sva potem le ugledala silhueto Azofre.

Azofra je mala vas z 260 prebivalci, slikovita, vendar ne zelo urejena ali obnovljena. Presenetil pa naju je razmeroma velik in funkcionalno urejen javni albergh, ki se nama je zdel kar nenavadno dober za tako vasico.

Buen Camino!

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s