3. dan: Skozi Pamplono do Cizur Menor

Tretji dan sva zaključila v mestecu Cizur Menor z 2000 prebivalci. Danes je bila pot malo krajša, kakih 22km, tako da prav lepo počivava v albergu z lepim dvoriščem in vrtom.

Iz Larrasoane je zjutraj pot vodila najprej ob potoku do bližnje vasice, potem malo ob glavni cesti, potem pa v hrib, od koder je pripeljala v Trinidad de Arre, mesto, ki je danes postalo že predmestje Pamplone. Vanj pripelje preko srednjeveškega mostu, ob katerem je cerkev iz 13. stoletja, in tudi središče mesta je zanimivo.

Od tu dalje poteka pot v urbanem okolju, najprej historičnem jedru Trinidad de Arre, potem pa skozi vmesno predmestje Pamplone do historičnega središča Pamplone. Tudi vanj vstopi najprej preko znanega mostu Puente de la Magdalena iz 12. stoletja, nato pa zavije ob vznožju obzidja do nekdanjih mestnih vrat.

Sprehodila sva se po središču Pamplone, deloma po ulicah, kjer poteka vsako leto znameniti tek pred biki, in do glavnega mestnega trga Plaza del Castillo. Pamplona daje vtis lepega in živega mesta. Stopila sva tudi v katedralo, ki je velikih dimenzij, v osnovi gotska, vendar mogočna in bogato obdelana… Priznam pa, da sta me kljub temu bolj prevzeli manjši gotski cerkvi v Saint Jean Pied de Portu in Roncesvalleju s svojo “arhaičnostjo”, skoraj “surovostjo” stavbnih elementov in oblik.

Potem sva pot nadaljevala skozi Pamplono proti mestecu Cizur Menor. Pred poldnevom se je nebo pooblačilo, tako da ni bilo pretirane vročine in sva lahko v tem času hodila precej lažje, kot prejšnje dva dni.

Buen Camino!

3 thoughts on “3. dan: Skozi Pamplono do Cizur Menor

 1. Torej je bil tretji dan pohoda lep, zanimiv in ne preveč naporen. Super!
  Marjanca, kako lep je tvoj novi nahrbtnik! Se ti je že čist prilegel? Ali sploh veš, da ga nosiš?

  Božo, Govani je imel v zvezi s Pamplono njemu lasten “koristen” predlog?! Ampak ker je tek pred biki letos že mimo, ti ga bo zaupal ob vrnitvi – mogoče ti pride prav ob naslednjem Caminu -:).

  Lep pozdrav ,
  Lidija

  Všeč mi je

  1. Ne boš verjela res se mi je prilegel in sploh ne čutim da kaj nosim na hrbtu. Je pa res, da bom morda po več dnevih hoje mislila drugače. Pozdravčke, marjanca

   Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s