11. dan: Mimo Melide do Arzua

Petek popoldne sva zaključila v albergu v mestecu Arzua.

Ko sva se zjutraj odpravila iz vasice Ponte Campana je bilo nebo prekrito z oblaki in le malo kasneje je pričelo deževati. Pri tem. ko se je prejšnji večer zaključil, kolikor se spomnim, brez oblačka… Ne pravijo zaman, da je vreme v Galiciji muhasto.

Hvalabogu je že čez uro dež ponehal. Pot je vodila najprej skozi gozd, nato skozi vas Leboreiro, pred mestecem Melida pa se je pomaknila ob cesto in tu smo kar nekaj časa hodili ob robu redko pozidane industrijske cone. Od začetka naju je dohitevalo ali pa sva midva prehitevala precej novih obrazov, potem pa smo se kot kaže “raztegnilli” po poti, tako da ni bilo nobene posebne gneče več.

Mestece Medlida je dajalo vtis simpatičnega mesteca. Bilo pa je še dopoldne in življenje pred bari se -morda tudi zaradi slabega vremena- še ni prav razvilo.

V nadaljevanju je pot ponovno zavila v gozd. Od tu so se pričela pojavljati drevesa evkaliptusov in pot je bila zaradi tega večkrat prežeta z njihovim značilnim vonjem. Iz oblakov je pričelo ponovno deževati – včasih malo bolj, potem nič, pa spet…, pot pa se je vila zdaj navzgor, zdaj spet navzdol. Skozi vas Boente sva tako gor-in-dol prispela v lepo vasico Ribadiso da Baixo.

Najprej sva načrtovala, da se bova ustavila v tej vasici, ampak zdelo se nama je, da je še malo prezgodaj. Tako sva si tu samo malo odpočila. In medtem, ko sva sedela v malem baru, sva lahko spoznala še eno lastnost Galicijskega vremena: nad nama modro nebo s čistimi belimi oblaki, istočasno pa se je za nekaj minut ulila mala ploha drobnega dežja… Pojma nisva imela, od kje se je lahko vzela.

Potem sva “potegnila” še slabo uro do mesteca Arzua. In še dobro, da sva v vasici Ribadiso de Baixo pri hospitalieru, ki ima v lasti tudi alberg v Arzui, rezervirala postelji. Ko sva malo kasneje prišla v Arzuo so bili namreč albergi že skoraj polni, saj je že kar nekaj peregrinov med njimi iskalo prosto mesto.

Včeraj in danes sta v naših koncih prav posebna dneva: Džovani in Lidijčka praznujeta eden za drugim. Potem, ko sva včeraj pri večerji nazdravljala z vinom tinto za Džovanija, ga bova torej danes za Lidijčko. Vse najboljše obema!

Buen Camino!

2 thoughts on “11. dan: Mimo Melide do Arzua

  1. Hvala, hvala v imenu obeh! Glede na vse zdravice, bova (upam!) v naslednjem letu pri dobrem zdravju! Ampak: ziher je ziher! Kot rečeno, ko se vrneta, bomo še nazdravljali…

    Vidiš, kako tudi vreme poskrbi, da so fotografije tako raznolike in so na njih ujeta rana jutra, sončni vzhod, mavrica, meglice, žgoče sonce, slepeča modrina, dež, črni oblaki,…Cela paleta v slabih 14 dnevih! Če bi bila sedaj doma, bi lahko fotografiral samo žgoče sonce in občasno (morda) kakšno nevihto. Saj si pravi srečko!

    Še dva dni???

    Buen Camino

    Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s