3. dan: Camino naju je peljal v hribe

Četrtek popoldne počivava v mali, skoraj izpraznjeni vasici Foncebadon, na višini 1433m, malo pod vrhom Puerto de Foncebadon ali Monte Irago. To je prvi prelaz, preko katerega naju pelje najin Camino, kasneje naju čaka se O Cebreiro.

Danes zjutraj sva stopila na pot kmalu potem, ko se je začelo svitati. Ravnine je bilo le še malo in zemljišča so tu že opuščena, skoraj že poraščena z grmičevjem. Potem se je začela pot počasi vzpenjati. Najprej samo malo, od slikovitega kraja Rabanal del Camino dalje nekoliko bolj, ampak vsega skupaj še vedno le za 455m. V naših hribih ni to nič, tu pa utrujen od prejšnjega dela poti ne veš prav dobro kako ti bo šlo…

Ampak je šlo, brez večjih težav. Pridelala sva si sicer že nekaj žuljev, ampak zaenkrat je še vse pod kontrolo.

Buen Camino!

4 thoughts on “3. dan: Camino naju je peljal v hribe

 1. Na mojem seznamu vsakodnevnih penzionističnih opravil je sedaj še eno, prijetno: spremljanje vajinih utrinkov! Predvčerajšnjim so mi že manjkali…
  Kot vidim, lepo napredujeta po zanimivih krajih in spreminjajoči se pokrajini in po treh dnevih ni nobenih težav razen nekaj žuljev. Super!Naj bo tako še naprej!
  Saj vem, da nam bosta VSE povedala, ko se vrneta ampak mene že sproti firbec matra:
  Kakšne so temperature?
  Koliko km na dan sta naredila?
  Je romarjev veliko?
  Ali imata kaj težav s prenočiši?
  Ali popijeta kaj več vode kot doma – predvsem Boži???
  Ali Boži nosi klobuk?
  Kako pa kaj komunikacija na poti – se odvija po Marjančinem scenariju?

  Zaenkrat naj bo dovolj – naj ostane kaj še za prezentacijo po vrnitvi:).

  Aja, danes zjutraj sem se naenkrat počutila nenavadno lahko – in potem dobim Marjančin sms, da sta na Crus de Ferroju odvrgla vsa bremena – tudi najina! Hvala!

  Buen Camino

  Všeč mi je

  1. Joj, Lidijčka, preveč vprašanj da bi lahko na vse kar takoj odgovoril. Vse res poveva ko se vrneva. Zaenkrat pa predvsem to, da sva “padla noter”, da je zanimivo in posebno in da se -zaenkrat- dobro drživa. Pijeva glede na vrocino (Marjanca tudi že pivo in vino 🙂 ), psi so bili doslej prijazni, ljudje so ustrežljivi – le malokdo zna kaj angleščine, ampak nakako se sporazumemo. Lep pozdrav!

   Všeč mi je

 2. Ja, saj vem, da prehitevam! Babji firbec! Odslej bom pa vsa vprašanja zabeležila, če bosta po vrnitvi slučajno pozabila kaj povedat.

  Sicer pa, samo da vem, da sta “padla noter”, da ni nobenih kep v želodcu, da so prijazni ne samo ljudje ampak tudi psi in če vem še to, da Marjanca pije pivo in vino 🙂 – potem sem mirna in zadovoljna! Na vse ostalo bom počakala!

  Buen Camino

  Všeč mi je

  1. Prej sva se okrepčala, tako da zdaj lahko še kaj napišem na tvoja vprašanja. Včeraj sva npr. hodila šest ur in pol s postanki, 22 km, danes sedem ur in pol s postanki, 25 km. Za naprej nameravava ostati na kakšnih 25 km dnevno. Ko se stuširava in malo počijeva se nama sicer zdi da bi lahko še nadaljevala in da je škoda popoldneva, ampak to bi se obneslo le nekaj dni, potem bi pregorela – midva pač nisva taka huda kerlca, kot jih tu tudi vidiš (saj mava že svoja leta, a ne). Vreme zaenkrat hvalabogu sploh ni tako hudo vroče – no vsaj čutiva ga ne tako, koliko stopinj je ne vem. Romarjev je kar veliko, ampak to se čuti le prvi dve ali tri ure zjutraj, potem se “raztegnemo” po poti. Doslej sva spala v zasebnih albergih, neverjetno koliko jih je, tudi tam kjer v vodiču sploh niso omenjeni – upam da bo tako tudi od Sarrie dalje. Naploh pa seveda upava, da se bodo vse te najine prve izkušnje obdržale tudi še naprej – navsezadnje sva v bistvu še vedno Camino začetnika…

   Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s