2. dan: Skozi Astorgo v Murias de Rechevaldo

V sredo pozno popoldan počivava v mali vasici Murias de Rechevaldo, uro naprej od mesta Astorga.

Proti jutru me je v alberghu v Villar de Mazarife zbudilo nekaj podobnega nekakšnemu kriku. Šele ko sem bolj pozorno prisluhnil, sem ugotovil, da se v vasici začenjajo oglašat petelini… Kdo se še spomni, kdaj ga je zjutraj zbudilo petelinje kikirikanje…?

Iz vasice naju je vodila dooolga raaavna pot, najprej asfaltna in nato makadamska. Levo in desno spet prostrana ravnina, le da so tu speljani namakalni kanali, tako da sva hodila v glavnem mimo zelenih koruznih polj in redkih farm.

V Hospita de Orbigo sva vstopila preko znamenitega dolgega mostu, sicer pa se v njem nisva zadrževala. Malo več bi se raje v Astorgi, ki se nama je zdela v starem središču prav čudovita – osrednji trg je tako pošlihtan, da je že koraj kičast.

Ampak oglede mesta sva vseeno raje podredila poti in se skozi staro mestno središče le počasi in zvezdavo sprehodila. Pa tudi utrujenost je naredila svoje, tako da sva potem kmalu “potegnila” še uro naprej. Želela sva si namreč malo skrajšati jutrišnjo pot na Foncebadon. Namestila sva se v mali vasici Murias de Rechevaldo, z značilno cerkvico in prav arhaičnim ambientom okrog nje.

Jutri naju čaka pričetek prvega vzpona na najini poti, pot navzgor v vasico Foncebadon.

Buen Camino!

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s