1. dan: Buen Camino, peregrino

V torek popoldne, ob koncu prvega dne najinega Camina, počivava v mali vasici Villar de Mazarife, v albergu, kjer bova danes prespala.

Predvčerajšnjim, to je v nedeljo zvečer sva poletela do Girone, se takoj zatem z avtobusom odpeljala v Barcelono, in se s taksijem “preložila” na železniško postajo. Kjer pa naju je čakalo presenečenje: železniško postajo čez noč zapirajo… Večji del noči sva tako morala prečumeti zunaj, na neki klopci v bližini. Dopoldne sva se potem usedla na vlak in po osmih urah vožnje pozno popoldne prispela v Leon.

Stopila sva do alberga, ki je poleg Benediktinskega samostana, in tu dobila credencial, romarski potni list. Kljub temu, da se nama je neprespana noč že kar dobro poznala, sva se spotoma ustavila še ob Gaudiju, na klopci poleg njegove Casa Botines, in poškilila v njegovo belezko, ki jo čuva v naročju. Stopila sva še v notranjost katedrale in bilo mi je žal, da tod okrog hodim tako zmatran in nerazpolžen za oglede – navnost osupljiva je… Tako kot je tudi Leon najbrž zelo zanimivo in lepo mesto z mnogimi historicnimi fragmenti in mnogimi lepi detajli, toliko sva že lahko ugotovila med potjo po središču. Ampak midva sva žal kmalu kasneje lahko samo še utrujena zaspala.

Danes zjutraj sva si potem nadela nahrbtnika, stopila na Jakobovo pot, ki vodi iz mesta, in si rekla: Buen Camino, peregrino

Pot naju je vodila ven iz mesta skozi premestje do kraja Virgen del Camino, od koder se potem kmalu začne makadamska pot po ravnini. Zadnji odseki Mesete, dolgega ravninskega območja med Burghosom in Leonom. Levo in desno od poti pretežno od sonca osušena pšenična polja, nekatera že požeta, in suha rdečerjava zemlja. Sonce pričenja tekom dopoldneva  močneje pripekati, ampak čez ravnino hvalabogu rahlo pihlja, tako da se vročina -vsaj danes- ni pretirano čutila. Od vasice na približno sredini poti dalje sicer potem sledi asfaltna cesta, ampak tudi tu (še) ni bilo prehudo.

Buen Camino!

Advertisements

6 thoughts on “1. dan: Buen Camino, peregrino

 1. Juhu! Pa sta na poti – in to na 36. obletnico najine poroke!!! Lepo je videti vajine Camino čevlje na začetku poti in vaju sredi Meseta!
  Glede na to, da se vama današnja pot po vroči Meseti po neprespani noči in celodnevnem potovanju ni zdela preveč naporna?!, pomeni, da so treningi v soparni vročini pomagali, pa regenerirata se – očitno – tudi hitro.
  Torej, naj vama zaželiva najprej dober tek in na zdravje (0,5 l naj bo danes za najino obletnico:), mirno noč in jutri Buen Camino!

  Všeč mi je

  1. Lidijčka, tako lepo je prebrat tvoje komentarje. Vse najboljše za vajino obletnico, drž’ta se še naprej, pa čimprej na una štiri potovanja letno 🙂 ! Najin dober današnji dan pa vseeno še ne pomeni da bo vse dobro – tahujše še pride pa tudi zmatrana bova takrat bolj. Tako da vseeno še poprosi tvojega dedka da nama stoji ob strani. Lepe pozdrave obema z Džovanijem!

   Všeč mi je

   1. Dobro jutro, peregrina! Ker ni (še) nobenega utrinka od včerajšnjega dneva, domnevam, da je bil kar dolg in naporen…Da pa se slučajno ne bi bala današnjega – danes goduje sv. Jakob, zato bo dan gotovo dober in lep! Užijta ga! Buen Camino!
    p.s.:
    Nestrpno pričakujemo nove utrinke.
    Včeraj sem v Domu srečala Anjo in Žiga in z veseljem sporočam, da lepo skrbita za nono in hišo:).

    Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s