K “našemu” sv. Jakobu

Nahrbtnika sta pripravljena, letalske karte in potna lista so v torbici, v želodcu pa se je naredila velika kepa. Zdi se da je torej dan pred odhodom vse na  svojem mestu…

Prejšnji teden sva še zadnjič nabirala kilometre. Marjanca pravi da se jih je v teh treh mesecih vsega skupaj nabralo 370. In za zadnjič se nama je zdelo da se spodobi, da greva k “našemu” Svetemu Jakobu. Šla sva kar od doma, od Soče navzgor mimo Čolnice in Marijacela na hrib, potem pa preko Kamence nazaj v dolino. Nekaj več kot šest ur in nekaj več kot šeststo višinskih metrov je naneslo, sonce pa je opoldne konkretno pripekalo, tako da sva si lahko živo predstavljala, kako naj bi bilo naslednja dva tedna.

Skratka, jutri popoldne odhajava. Upava da bo pot do Leona hitro in mirno minila, in da nama bodo dnevi za tem naklonjeni.

One thought on “K “našemu” sv. Jakobu

  1. Tako, draga moja! Sedaj sta že na poti! Pot do Leona najbrž ne bo minila ravno mirno, saj bo precej pestra (menjala bosta državi, prevozna sredstva, dan bo zamenjala noč in njo zopet dan…), gotovo pa bo minila hitro in jutri ob tem času bo ta del poti že novejša zgodovina, vidva pa bosta že stuširana in brez nahrbtnikov špancirala po Leonu! Če ni čas res relativen: danes ob 17h v Desklah, jutri ob (npr.?) 17h pa v Španiji, v Leonu na začetku vajinega dela Jakobove poti…In seveda vama bodo naslednji dnevi naklonjeni! Halo, saj vaju čuva vaš sv. Jakob, moj dedek Jakob in z vama so dobre želje vseh vajinih planincev!
    Torej en velik SREČNO in lepe pozdrave v pričakovanju prvih utrinkov s Camina!

    Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s