Pohod po pohodu

Vse je zgledalo zelo logično. Ko sva se prejšnji teden razgledovala za obvestili o pohodu, ki je vsako leto ob tem času, jih nisva videla nikjer. Potem sva slišala naj bi bil tokrat teden kasneje, in ko sva prve dni v tem tednu od daleč zagledala plakat sva rekla: to je to, gremo. In sva poslala maile, in smo se zmenili da se dobimo v soboto zjutraj.

Še preden sva se v soboto pripeljala na dogovorjeno mesto je zazvonil telefon: “Zgleda da nekaj ne štima… Pohod je bil prejšnji teden…”

Potem ko smo prišli k sebi smo rekli da gremo vseeno. Bomo imeli pa svoj pohod po pohodu. In ker pravijo da je vsaka slaba stvar za nekaj dobra, se je tudi nam ta pomota obrnila na bolje: dan je bil lep, nad nami se je odpiralo modro nebo in zimsko sonce je čez travnike metalo tiste dolge in lepe dopoldanske sence. In ni se nam bilo potrebno drenjati v vrsti pohodnikov, ampak smo lahko breskrbno postopali po vsem kolovozu in stezi… Le mraz je pritiskal iz vseh strani – pa smo tudi glede tega kmalu pogruntali da je tako vsaj tudi zemlja pomrznjena in se nam ni treba izogibati blatnim stopinjam na poti…

Pod vrhom hriba, tam kjer se razprostira večja skalna površina, sem se spet oziral v špranje in žlebiče, ki jih je voda v stoletjih izdolbla v kamen. Pred dvema letoma, na prav podoben sončen zimski dan, sem namreč tu opazil prizor ki se ga vedno znova spomnim: iz enega od takih izpranih žlebov se je stegovalo proti soncu drobno steblo in na njem majhen zelen list… Tako rekoč iz golega kamna…

Si je sploh mogoče predstavljat koliko volje je moralo bit v tistem drobnem semenu, ki je zašlo v to špranjo, da je v tem neznatnem zrnu zemlje, ki sta ga tja zanesla veter in dež, vendarle zmoglo pognat v življenje…?

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s